Πέμπτη, 06 Ιούνιος 2013 03:00

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στηρίζει την απεργία της 7ης Ιουνίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών ιατρών που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στην οποία συμμετέχουν και οι ιατροί των δομών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), μετά από απόφαση της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησης. Η μείωση των δαπανών για την υγεία, οι τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις υλικών, μέσων και προσωπικού στα νοσοκομεία, μαζί με δραματική συρρίκνωση των αποδοχών των ιατρών σε συνδυασμό με την περικοπή του κόστους εφημέρευσης και την σταδιακή απογύμνωση των νοσοκομείων λόγω μη αντικαταστάσεως των παραιτουμένων ή συνταξιοδοτουμένων ιατρών, έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ στα πρόθυρα της καταρρεύσεως. Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας συμπληρώνεται με την ανεπάρκεια των δομών του ΕΟΠΥΥ και τα λιμνάζοντα μπροστά στην αδιαφορία των αρμοδίων χρόνια αιτήματα των ιατρών του αλλά και την ακατάσχετη αιμορραγία της χώρας με την μαζική μετανάστευση των νέων ιατρών στο εξωτερικό για εργασία.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην απεργία της 7ης Ιουνίου με κεντρικά αιτήματα:

dot Φραγμός στη διάλυση της δημόσιας υγείας.
dot Άμεση επαρκής στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.
dot Εφοδιασμός των νοσοκομείων και των δομών του ΕΟΠΥΥ με υγειονομικό υλικό.
dot Πληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών. Τέλος στην απλήρωτη εργασία.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΔΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ